hund som kommer på innkalling

4 tips til en solid innkalling

En god innkalling er den ultimate friheten for din hund! Med en pålitelig innkalling kan hunden din nyte mer frihet uten å være til sjenanse for andre.

 

I henhold til Hundeloven kapittel 2, §4, er det viktig at hundeholdere sikrer at deres hunder ikke forstyrrer, hopper på, eller forfølger andre som ikke ønsker det. Med en solid innkalling kan du unngå å måtte holde hunden din i bånd i situasjoner der dere møter andre.

 

 

1. Hva betyr innkalling for hunden din?

La innkalling bety noe gøy for hunden din! Unngå å knytte den til negative situasjoner som å avslutte det morsomme. Bygg en positiv assosiasjon ved å bruke innkallingsordet i hyggelige situasjoner, som lek eller belønning med godbiter. Finn hva som motiverer din hund og forsterk innkallingen deretter.

 

 

2. Hva gjør du hvis hunden ikke kommer på innkalling?

Står du der og roper, men hunden din ser ut til å ignorere deg? Fortvil ikke! Når innkallingen ikke er 100% pålitelig, er det smart å benytte en langline. Dette gir deg kontroll og unngår at innkallingen blir en morsom lek for hunden. Det er viktig å unngå å kjefte på hunden, da dette kan skape negative assosiasjoner og svekke innkallingslysten.

Sørg heller for å gjøre treningen positiv og belønnende. Ved å fokusere på positiv forsterkning, vil hunden oppleve innkallingen som en glede og komme med glede hver gang du kaller på den. Så vær tålmodig og fortsett å belønne hunden når den kommer til deg. Med riktig tilnærming vil din hund bli en mester på innkalling!

3. Hva skal du belønne innkalling med?

Belønning er nøkkelen! Finn ut hva som virkelig motiverer din hund, enten det er lek, kokt kylling eller leverpostei. Varier belønningene basert på din hunds topp 5 liste for å opprettholde motivasjonen.

3. Hva skal du belønne innkalling med?

Belønning er nøkkelen! Finn ut hva som virkelig motiverer din hund, enten det er lek, kokt kylling eller leverpostei. Varier belønningene basert på din hunds topp 5 liste for å opprettholde motivasjonen.

 

4. Gjør treningen gøy!

Unngå unødig stress og strenge krav, og fokuser på å bygge et uslåelig samarbeid med din hund. Når dere er et team som samarbeider sømløst, finnes det ingen grenser for hva dere kan oppnå sammen!

Istedenfor å være for opptatt av å nå målet om perfeksjon, la treningen bli en gledesfylt opplevelse for dere begge. Husk at trening er mer enn kun kommandoer og lydighet – det er en mulighet til å styrke båndet mellom dere.

 

5. Trene, trene, trene

Uten jevnlig trening vil du ikke få en god innkalling. Tren litt på tur hver dag og sett opp treningsøkter et par ganger i måneden hvor du trener spesifikt på forstyrrelser og øvelsene som gjør deg mer spennende enn det rundt. Vil du lære øvelsene som gjør at hunden din får veldig lyst til å komme når du roper? Da bør du sjekke ut dette nettkurset.

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?