Hvordan legge ut nettkurs

Hvordan lage et bra nettkurs?

Å lage et knallbra nettkurs er ikke alltid så rett frem som man skulle ønske, spesielt hvis det er første gangen du prøver deg. For å gjøre det litt lettere for deg, har jeg satt sammen noen gode råd og smarte tips som kan korte ned veien til et suksessfullt nettkurs. Du får tilsendt til denne hjelpsomme guiden så snart du har meldt deg på som instruktør hos NettHund.

Før publisering av nettkurs

Fyll ut fullstendig info om deg som hundetrener på din profil. Jeg anbefaler også å legge til profilbilde. Ønsker du at ditt firmanavn vises i stedet for ditt navn og etternavn? Jeg jobber med funksjonalitet for å kunne endre dette selv. I mellomtiden, ta kontakt så skal jeg endre navnet for deg. Nå kan potensielle studenter bli bedre kjent med deg før de bestemmer seg for å melde seg på dine nettkurs. Du får også en fin instruktør-side med bilde, info og link til kun dine nettkurs. Denne siden kan du dele med potensielle kunder slik at de kun ser dine nettkurs, og ikke alle nettkursene NettHund tilbyr. Du finner siden din under «Om oss» og «Våre instruktører» i menyen.

Bli også med i NettHund sin Facebook-gruppe for instruktører. Der holder vi kontakten, hjelper hverandre og deler viktig info. Gå til Facebook-gruppen her.

Hvis studenter får kursbevis etter å ha deltatt på ditt nettkurs, kan du redigere disse her. Husk å legge til din signatur under innstillinger slink at du enkelt kan legge den til i kursbeviset.  

Publisering av nettkurs

Du laster opp dine nettkurs på egenhånd etter din søknad om å bli instruktør er godkjent. Her er to linker som viser deg hvordan du legger til nettkurs:

https://docs.themeum.com/tutor-lms/tutor-lms-bunnynet-integration/

 
Egen landingsside
Vil du ha en egen underside på NettHund som du kan dele med potensielle kunder, uten at de ser nettkurs fra andre instruktører? Denne siden kan inneholde mer info om deg og dine kurs + bilder/video. Se eksempel på en slik landingsside HER. Send meg bare en e-post med tekst og bilder/video du ønsker på din landingsside.
 
Kursvideoer
Kursvideoene må først lastes opp på YouTube eller en annen nettside for videohosting. Jeg har brukt YouTube til mine kursvideoer i flere år og det fungerer veldig enkelt:

Lag en YouTube-kanal. Last opp kursvideoer og huk av for «Ikke oppfør» under synlighet. Dette gjør at videoene dine ikke kan finnes via søk på YouTube eller Google. Kopier linken til din video og lim inn under riktig leksjon.

 
Nettkurs vs. foredrag
I et nettkurs skjer hovedvekten av læringen gjennom treningsvideoer som viser hund + trener. I et foredrag skjer hovedvekten av læringen gjennom at instruktør forklarer evt. inkludert fremvisning av bilder med tekst. Minst 50% av nettkurset må bestå av treningsvideoer som vises treningen i praksis for at det skal selges som nettkurs.
 
For enkelte nettkurs kan det imidlertid være unaturlig å ha overvekt av treningsvideoer sammenlignet med teorivideoer. I slike tilfeller åpner vi for unntak fra denne regelen. Hvis instruktørene mener dette gjelder deres kurs, oppfordrer vi dem til å ta kontakt via e-post til [email protected]. Sammen kan vi vurdere om kurset likevel kan kategoriseres som et nettkurs eller om det passer bedre som et foredrag.
 
Det vil være mer hensiktsmessig å merke et kurs som nettkurs dersom det inneholder interaktive elementer som oppgaver, quiz, nedlastbare dokumenter, og lignende. Dette vil bidra til å skape en rikere læringsopplevelse for deltakerne på NettHund-plattformen. Eventuelle spørsmål eller behov for ytterligere veiledning kan også adresseres gjennom e-postkontakten nevnt ovenfor.

Taggs

Hvert nettkurs kan ha maks 3 taggs. Dette er for at kunder enklere skal kunne sortere kursene etter sitt behov. Legger du ut foredrag må en av taggene være «Foredrag».

Produktbilde

Standard størrelse for produktbilde er 700×430 piksler (eller bildeformat 16:9). Er bildet i et annet format vil det automatisk bli beskåret og deler av bildet vil bli ikke bli vist på salgssiden: www.netthund.no/nettkurs

Det er essensielt at produktbilder er fri for tekst og ikoner som kan oppfattes som markedsføringsbudskap, slik som «nyhet», «tilbud», og lignende. Dette tiltaket er for å forhindre at kunder misforstår og tror at enkelte nettkurs blir prioritert eller fremhevet over andre. Tekst som gir en beskrivelse av nettkurset eller informasjon om hva kunden kan forvente å lære, er derimot tillatt og oppfordres.

Introvideo

Introvideoen vises inne på kurssiden, mens produktbildet vises på salgsside for alle nettkurs. Jeg anbefaler at du legger til en kort introvideo om kurset ditt for å øke sannsynligheten for salg. Det kan være små klipp fra treningsvideoene du har klippet sammen til en 20-60 sek video.

Kursbeskrivelse

En god kursbeskrivelse er det viktigste punktet. Teksten bør kunne svare hundeeieren på om dette nettkurset kan hjelpe på utfordringen hen har og gi en følelse av håp. Her er eksempler på hva kursbeskrivelsen kan inneholde:

  • Hvilket problem/utfordring løser nettkurset?
  • Hva vil de kunne etter de har fullført nettkurset?
  • Omtaler fra tidligere deltakere.
  • Hva inkluderer nettkurset? PDF? Oppgaver? Innleveringer? Quiz? 
  • Hvis nettkurset inkluderer oppfølging: hva slags type oppfølging?
  • CTA(Call To Action). Eks. «Meld deg på nettkurset i dag for å starte veien mot stressfrie passeringer.»

Prising av nettkurs

Prisen vil settes ut ifra total lengde på kursvideoer, om det inkluderer oppfølging og om det er et nettkurs eller foredrag. Fyll inn ønsket pris før du sender inn nettkurset til godkjenning. Hvis prisen må endres, tar jeg kontakt med deg så vi sammen kommer frem til en endelig salgspris.

Se prismodellen nederst på denne siden.

Rabattkoder

Vil du tilby rabatter på dine nettkurs til kundene dine? Eller ønsker du å gi bort nettkurs til en begrenset gruppe personer for å få tilbakemeldinger på kurset ditt? Bare send meg en e-post, så sørger jeg for det. Vennligst inkluder informasjon som hvor stor rabatten skal være (i prosent eller beløp), antall ganger rabattkoden kan brukes, og når rabattkoden utløper.


25% eller 0% MVA på nettkurset?
Du er selv ansvarlig for at nettkurset selges med riktig MVA. Les mer om hvilke nettkurs som er unntatt MVA kravet i instruktørvilkårene HER. Alle nettkurs publiseres med 25% MVA automatisk.
 
Når du legger ut et nytt nettkurs som er unntatt MVA kravet, send en e-post til [email protected] før du sender inn nettkurset til godkjenning. 
 
Hvis du har et nettkurs oppført på NettHund allerede og ønsker å endre MVA, ta kontakt. Jeg hjelper deg med å legge ut nettkurset på nytt med ny MVA. Grunnet regnskapsføring er det ikke mulig å gjøre endringer i MVA på et allerede publisert nettkurs. Unntak kan gjøres dersom nettkurset ikke har hatt tidligere salg. MVA på salg som allerede har funnet sted kan ikke endres. 
 

Ekstra markedsføring av deg selv

For å best mulig markedsføre dine kurs og økse sannsynligheten for salg, er det flere ting du selv kan gjøre (om du ønsker):

  • Lage en kort video om nettkurset som du publiserer på YouTube eller annen videoplattform og legger inn i nettkurset ditt under «Introvideo for kurs»
  • Skrive en eller flere bloggposter til vår blogg. Du kan for eksempel skrive om temaet nettkurset ditt løser hos kunden. Det vil bli postet som gjesteinnlegg i vår blogg under ditt navn, med link til dine nettkurs. Send bloggposten til oss ([email protected]). Har du publisert samme tekst ordrett på en annen blogg/nettside tidligere? Si ifra, så skriver jeg om teksten. På den måten så vil ikke Google se på det som kopiering og heller ikke gjøre nettsidene våre mindre synlige på Google søk på grunn av det.
  • Være aktiv på forumet. Jeg legger til alle instruktører som moderator i forumet. Hver gang du svarer på et spørsmål vil potensielle kunder se svaret ditt, firmanavnet ditt og en direkte link til kun dine nettkurs. Svarene vil bli liggende i all fremtid slik at andre med samme spørsmål kan dra nytte av det. Husk å være innlogget før du poster ditt svar

Prismodell

For å sikre en rettferdig og enhetlig prisstrategi blant instruktørene på NettHund, har vi innført en minimumspris for nettkursene. Denne minimumsprisen er basert på varigheten av kurset, om det tilbys oppfølging, samt om det er et kurs eller et foredrag. Husk at det satt en bunnpris, men det kan være lurt å legge til et beløp mellom 100 og 1000 kroner, avhengig av typen og omfanget av oppfølging som følger med kurset ditt.

Det er viktig at du beskriver nøyaktig hva slags oppfølging kunden kan forvente i kursbeskrivelsen, slik at potensielle kursdeltakere forstår verdien av det du tilbyr.