Sladretrening – Fra bjeffing til kontakt
Om leksjonen

Når du skal lære hunden din å sladre er det lurt å starte treningen med noe hunden ikke vanligvis reagerer på. I dette tilfelle reagerer hunden i videoen normalt ikke på mennesker, men den reagerer på hunder.

Ved å trene inn den atferden vi ønsker før vi legger til triggere i treningen vil vi få raskere fremgang. Det er enklere for hunden å gjør noe den allerede kan enn å lære noe nytt når den er i en situasjon hvor den tidligere har reagert.

Hvis statisten holder seg i bevegelse og/eller kommer ut fra et sted er det enklere å få hunden til å se på statisten. Hvis statisten bare står stille så vil hunden etter få repetisjoner ikke finne statisten interessant lenger. 

Hold hver økt til under 1 minutt i starten. Når hunden din blir mer utholdenhet kan du øke til 2 minutter. Hvis du opplever at hunden din plutselig ikke forstår eller gjør andre ting kan det hende du har trent for lenge. 

Andre ting du kan bruke som statist:

  • Rolige hunder
  • Bamse
  • Et objekt som vanligvis ikke finnes i miljøet du trener i (pappeske, paraply, osv.)

Har du ikke mulighet til å trene med statist anbefaler jeg å se video «Sladretrening uten statist» før du starter treningen. 

0% Fullført