hund på tur med mennesket sitt

Passeringstrening: Unngå 10 vanlige feil

Passeringstrening er en viktig del av hundetrening, men mange gjør noen vanlige feil som kan hindre fremgang. I denne artikkelen vil jeg ta for meg de 10 vanligste feilene og gi deg tips om hvordan du kan unngå dem for å få bedre resultater i passeringstreningen med hunden din.

 

1. Du planlegger ikke passeringstreningen

Før du begynner passeringstrening, er det essensielt å ha en solid plan på plass. Tenk gjennom hvor ofte du skal trene, om det skal være i tillegg til daglige turer, og hvordan du vil tilpasse treningen til hundens reaksjoner på ulike mennesker og hunder. Forbered deg også på hva du skal gjøre hvis du havner i en situasjon der du ikke kan unngå møtet. Velg riktig belønning for hunden din, slik at den blir motivert til å lære og utføre ønsket atferd.

 

2. Du lokker hunden

Å lokke hunden med godbit eller leke foran nesen er en vanlig feil. Dette kan føre til at hunden enten blir så opptatt av belønningen at den ignorerer situasjonen rundt seg, eller at belønningen ikke er interessant nok til å distrahere hunden fra reaksjonen på den andre hunden. Istedenfor bør du trene hunden til å opprettholde kontakt med deg og respondere positivt uten behov for å lokke.

 

3. Du er for nært

Det er viktig å holde tilstrekkelig avstand til den møtende hunden under passeringstrening. Hvis avstanden er for kort, vil hunden din ha vanskelig for å opprettholde fokus på deg og treningen blir mindre effektiv. Vær tydelig med andre hundeeiere om at du trener, og be dem om å holde avstand for å skape best mulige treningsforhold.

 

4. Feil belønning

Hunder har forskjellige preferanser når det gjelder belønning. Finn ut hva som motiverer din hund mest, og variér belønningene for å opprettholde interessen. En topp 10 liste over hundens favorittbelønninger kan være til hjelp.

hund på tur med eier i bånd

5. Stramt bånd

Stramming av båndet kan øke hundens reaktivitet, noe som kan føre til uønsket atferd under passeringstrening. Prøv å opprettholde et slakt bånd, og gi hunden nok plass til å føle seg trygg. Dette vil øke sjansene for en positiv og rolig passering.

 

6. Du tenker ikke på miljøet under passeringstreningen

Vurder miljøet der du skal trene passering. Sørg for at du har tilstrekkelig med avstand til andre turgåere og hunder, slik at hunden din kan fokusere bedre på treningen. Velg tidspunkter og steder med lavere aktivitet når du starter treningen, slik at hunden kan tilvenne seg passeringstreningen gradvis.

 

7. Grunnleggende ferdigheter er ikke på plass

Før du begynner passeringstrening, må hunden din ha mestret grunnleggende ferdigheter som å følge deg, gå pent i båndet, snu seg og gå bort fra potensielt utfordrende situasjoner. Dette vil gjøre passeringstreningen mer effektiv og positiv.

Lær hvilke øvelser du bør trene på for å få bedre kontakt med hunden din på tur her. 

 

8. Du trener ikke regelmessig

For å se fremgang i passeringstreningen, må du trene regelmessig. Ikke begrens treningen til bare 1-2 ganger i måneden. Hyppige korte treningsøkter er mer effektive enn sjeldne lange økter.

 

9. Du glemmer sosialisering

Det er viktig at hunden din sosialiseres med andre hunder. Gjennom planlagte møter med hundevenner kan hunden utvikle sosiale ferdigheter og lære at andre hunder er venner. Dette vil også bidra til at hunden blir mer avslappet under passeringstrening.

 

10. Du holder ikke fokus på din hund

Under passeringstrening er det avgjørende å ha fokus på din egen hund. Ved å være oppmerksom på hundens reaksjoner og belønne ønsket atferd, kan du oppnå bedre resultater. Unngå å bli distrahert av andre hunder og eiere, og gi din hund den nødvendige oppmerksomheten den trenger.

Ved å unngå disse vanlige feilene og følge de rådene som er gitt, vil du styrke passeringstreningen med hunden din betydelig. Ha tålmodighet og vær konsekvent i treningen, og du vil oppnå gode resultater over tid. Lykke til!

Vil du få månedlige treningstips rett i innboksen din?

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?