glad og fornøyd hund som slapper av

Hjernetrim for hund: 5 enkle måter å stimulere din hund mentalt

Hvorfor er hjernetrim viktig?

En hund som ikke får nok mentale utfordringer kan bli frustrert, rastløs eller engstelig. Mental trening hjelper ikke bare hunden med å forbedre sin evne til problemløsning, men de styrker også båndet mellom deg og hunden. Hjernetrim for hund kan også bidra til å forebygge aldersrelaterte sykdommer som demens og hindre utviklingen av uønsket atferd.

Slik kan du mentalt stimulere din hund

1. Ting du kan lage hjemme

Du trenger ikke å gå ut av huset eller bruke en formue på fancy leker for å lage hjernetrim for hund. Med litt kreativitet kan du enkelt lage stimulerende leker eller spill.

  1. Snusematte: En snusematte er en enkel måte å engasjere hunden din mentalt. Du kan lage en snusematte ved å feste strimler av fleece eller et annet mykt materiale gjennom hullene i en gummimatte. Skjul godbiter blant strimlene, og la hunden bruke nesen for å finne dem.

  2. Kong fylt med godbiter:  Fyll den med godbiter eller hundens mat. Pass på at det er enkelt for hunden å få ut godbiten de første gangene for å unngå frustrasjon. Så kan du gradvis øke vanskelighetsgraden.

  3. Dorull: En tom dorull kan bli en utfordrende leke ved å stappe den med godbiter og brette endene. Hva med å lage til flere i samme slengen og gjemme de rundt i stua?

  4. Godbitboks: Ta en isboks eller en liten plastbeholder med lokk. Lag små hull i lokket og fyll beholderen med godbiter. Hunden må rulle eller vippe boksen for å få godbitene til å falle ut av hullene.

  5. Vannflaske: Ta en tom plastflaske og fjern korken. Legg noen godbiter inni og la hunden rulle eller klemme på flasken for å få godbitene ut. Pass bare på å overvåke slik at hunden ikke tygger i stykker flasken.

2. Skattejakt som hjernetrim for hund

En av de beste måtene å engasjere hundens hjerte og sinn er gjennom en god, gammeldags skattejakt. Gjem godbiter, hundens mat eller leker rundt i huset eller hagen og oppmuntre hunden til å finne dem. Ikke bare aktiverer dette hundens luktesans, det engasjerer også hundens naturlige instinkter til å søke og finne. Dette kan være en morsom og engasjerende måte å få hunden til å bruke både hodet og snuten.

3. Stoppe opp og observere på tur

Hjernetrim for hund trenger ikke være tidkrevende og vanskelig å få til. Du kan enkelt gjøre det på tur. For turer trenger ikke alltid å være høyenergisk eller fysisk krevende for å være nyttige. Prøv å ta med hunden på en tur hvor dere stopper opp for å observere omgivelsene. La hunden lukte på blomster, lytte til fuglene og se på andre mennesker og dyr. Dette kan virke som en enkel aktivitet, men for en hund er det god stimuli.

4. Trene inn nye triks

Alderen er bare et tall, og det er aldri for sent for en hund å lære nye ferdigheter eller triks. Enten du trener hunden til å gi labb, rulle rundt, eller til og med utføre mer komplekse triks som å hoppe gjennom en ring, er læring i seg selv en form for mental trening. Læringsprosessen holder hunden engasjert og fokusert, og det styrker også forholdet mellom deg og din firbente venn.

 

2 morsomme øvelser du kan lære hunden din er «Slalåm mellom beina» og «Finn nøklene mine». Klikk her for å få tilgang til videoene som viser deg trinn for trinn hvordan du lærer inn disse øvelsene!

5. Balansering på objekter

Mentale utfordringer trenger ikke alltid å være komplekse. Noe så enkelt som å lære hunden din å balansere på en lav stubbe eller en stein kan være en enorm utfordring for hundens kognitive funksjoner. Dette utfordrer hundens motorikk, konsentrasjon, og balanse. Det er også en flott måte å trene hundens muskler og koordinasjon på, noe som er viktig for hundens fysiske helse. Gjør det til en vane å stoppe opp et par ganger på tur for å balansere på, hoppe opp eller krype under noe. Husk å belønne hunden så den synes oppgaven er gøy!

hund balanserer på trestamme

Lære mer?

Mental stimulering er en viktig, men ofte oversett, komponent av en hunds velvære.

Vil du lære mer om hvordan du kan stimulere hunden din mentalt? Eller er du bare gått tom for idéer og trener mer inspirasjon? Se våre nettkurs her.

Vil du få månedlige treningstips rett i innboksen din?

Registrer deg nå for vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert med de nyeste og mest effektive treningsmetodene. Vårt erfarne team av hundetrenere vil gi deg verdifulle råd og veiledning som vil hjelpe deg med å forbedre hundens lydighet, løse atferdsproblemer og styrke båndet mellom deg og din firbente venn.

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?