Bjeffer når jeg ikke er hjemme

Sitat

Hei! Jeg har lånt min brors hund og sliter med at den begynner å gråte og bjeffe når den er alene. Det er en hybel og han har et egent bur med sin egen madrass og kjente lukter. Hjemme hos min bror er han vandt med å være alene en vanlig arbeidsdag.  Han har bodd med meg i 6 dager nå så han begynner å bli kjent med at det er der han skal bo, men jeg er avhengig av at han kan være litt hjemme alene på dagen. Han er rolig og går frivillig å legger seg på plassen sin, og ligger godt å sover når jeg er hjemme. Jeg har trent på å gå ut og inn av rommet med forskjellig tid, men når det går for lang tid begynner han å bjeffe og da gir han seg ikke med det første. Han klarer liksom ikke slappe helt av og går enten til døra eller vindu for å se etter meg. Så jeg trenger hjelp til å få slutt på denne bjeffingen da jeg har naboer som allerede har klaget på dette.

Har lest at jeg skal overse han helt når jeg går ut og inn av rommet da det skal være så naturlig som mulig at han skal være alene hjemme. Kom gjerne med tips til øvelser jeg kan gjøre med han, hvordan jeg skal opptre mot han og hva jeg skal gjøre når han bjeffer fælt. For jeg vet jeg ikke kan gå inn når han bjeffer, men på grunn av mine naboer er jeg nødt til å gå til etter et tidspunkt.

Setter stor pris på litt hjelp!

Klem 😀

Sitat

Hei Camilla! Ja dette er veldig frustrerende og jeg skjønner at det er vanskelig. Jeg har et kort foredrag liggende ute om akkurat dette: https://netthund.no/nettkurs/foredrag-alene-hjemme/

Når hunden skal være på en ny plass så må man nesten begynne treningen helt på nytt, det er ofte ikke så omfattende men hunden skjønner ikke enkelt at her skal jeg også være alene!

Du kan prøve å gi han noe å gjøre feks en kong med fryst leverpostei, gå ut mange småturer hver dag. Veldig flott at du ikke gir han for mye oppmerksomhet når du går og kommer tilbake, men ikke totalt overse han, si hade og hei når du er tilbake men ikke overøs han med kjærlighet 🙂

La meg gjerne høre hvordan det går!

Mvh Kristin

[email protected] har respondert på dette innlegget.
Stolt instruktør hos NettHund! Se mine nettkurs her