Hund ikke motivert til å gå tur

Sitat

Hei!
Vi har en corgi på snart 3 år, som er glad i å være ute. Hun elsker å leke med ball og generelt leke seg. I tillegg er hun veldig glad i å snuse etter mat, og blir helt besatt av dette når vi er på tur. Det innebærer at turene våre tar laang tid, fordi hun setter seg ned når hun har funnet noe og vi får ikke rikket henne av flekken. Vi har altså ikke problem med at hun drar i båndet på tur, det er nesten vi som må dra henne på tur. Dette gjelder spesielt når vi går turer i nærområdet her vi bor. Drar vi derimot til et nytt sted er hun helt vill, og nesten drar i båndet for å gå videre. Vi har prøvd med godbiter og leker for å få henne med, og da er hun med en liten stund, men så er det akkurat som hun skjønner hva vi driver med, og går tilbake til å styre turen selv.

Har dere noen tips til hva vi kan gjøre? Vi liker egentlig å gå lange turer, men når det alltid blir et ork å dra henne med seg, har dette bare skjedd sjeldnere og sjeldnere..

Sitat

Hei!
Jeg kan hjelpe dere, men har noen spørsmål først.
Hva slags mat mener du da, sine egne godbiter eller menneskemat hun har funnet tidligere?

[email protected] har respondert på dette innlegget.
Stolt instruktør hos NettHund! Se mine nettkurs her
Sitat

Med mat mener jeg menneskemat hun tidligere har funnet ute, og som gjør henne helt besatt av å finne mer. For eksempel borrer hun nesa langt ned i snøen, og plutselig drar hun opp en brødskive som ligger nedgravd.

Sitat

Uff, ja det er skikkelig synd for hun får jo enormt med belønning for å gjøre det og ikke høre på dere.

Det er ikke lett å komme med råd når jeg ikke har sett det selv, men det høres ut som om dere må trene på mer fokus på tur.

Først må dere trene frakobling, altså at hunden klarer å koble seg fra det som er så spennende og konsentrere seg om dere.
Begynn inne, der det er kjedelig og hunden lett svarer på trening. Finn noe som hunden syns er kjedelig, noe som et lett å koble fra, feks en bok. Legg en godbit ved boka, så fort hunden har spist godbiten sier du feks: stopp, snu eller som meg: taxi! Et ord som skal brukes kun til dette.
Når du ser at hunden lett kobler fra boka, dvs så fort hun har spist godbiten så snur hun seg mot dere, så kan dere gjøre gjenstanden mer spennende. Skifte til en leke feks, så en mer spennende leke, så kan dere bruke sosial kontakt at hun må snu seg fra det. Når hun snur seg greit fra disse så kan dere bare kaste en godbit hvorsomhelst og trene overalt. Ikke bruk ordet hvis dere tror hun ikke vil svare på det.

Det ordet dere bestemmer dere for å bruke, mange av elevene mine bruker ordet SNU fordi det handler om at hunden skal stoppe det den gjør og snu seg mot eier. Det kan dere si mange ganger, men hver gang hun hører det så skal hun ha en godbit, selv om hun ikke snur seg mot dere.

Etter hvert kan dere begynne å bruke det på tur, men begynn i hagen eller et sted hvor dere vet at hun vil svare på kontaktordet.

Begynn på stuegulvet, så i hagen, så i oppkjørselen, videre på tur. Start med korte turer på 200 m, hvis hun henger seg opp så snur dere og går i motsatt retning, bruk sele for hennes trygghet. Så jobber vi oss sakte sakte opp til normale turer igjen. Kast godbit, så fort hun har spist den: si SNU, så kommer hun inn og får en ny godbit og ros. Når hun er trygg på dette så kan dere prøve det på snusing.

Husk at vi bruker godbit etter hvor vanskelig det er, så på stuegulvet kan dere bruke godbiter fra dyrebutikk, i hagen kan dere bruke ost eller pølse men når vi er på tur da skal dere ha diamanten av godbit som feks kyllingkjøttboller eller karbonade!

La henne bæsje og tisse før dere begynner trening på tur!

Ta kontakt igjen hvis dere har noen spørsmål 🙂

Mvh Kristin

[email protected] har respondert på dette innlegget.
Stolt instruktør hos NettHund! Se mine nettkurs her