Omplasseringshund

Sitat

Hei!
Vi har nylig overtatt en 2.5 år gammel Jämthund hanne. Han er verdens snilleste hund og er ikke aggressiv men ekstremt leken og nyskjerrig. Han har tidligere kun bodd ute i en hundegård og kun blitt brukt på jakt (han brukes fortsatt på jakt men vi vil ha han som familehund når han ikke er på jakt).

Han er altså  ikke vant til å gå på tur i bånd. Han drar veldig og han blir helt hyper og bjeffer mye når det kommer andre hunder fordi han vil leke. Han har fått møte en del «gamle dame» hunder som ikke vil leke me han og som bare kjefter og da står han bare der og tar imot kjeften og tripper for han vil leke og er nyskjerrig. Han er altså ikke aggressiv men pga. den høye bjeffingen og at han hopper gjør at jeg ikke tørr å gå med han alene i tilfelle andre er redd eller har en redd hund da oppførselen til hunden vår kan misforstås. Derfor går mannen i huset mest med han, men jeg vil gjerne bidra jeg også.

Det har vært mye nye inntrykk for han de siste månedene men nå har han blitt mer vant til nye rutiner, men vi sliter fortsatt med tur og passering. Men vi tenker at nå er tiden for å ta skikkelig tak nå som vi har hatt han i 2 måneder.

Håper dere har noen tips og triks som kan hjelpe oss.

Sitat

Heisann! Det er utrolig flott å høre om de som tar omplasseringshund, dere gjør en viktig ting, takk! Jämthunden er jo så flott også!

Det kan være utfordrende med disse jakthundene og problemstillingen du har er veldig vanlig. Jeg vil anbefale deg å umiddelbart stoppe å la han hilse på andre hunder. Han kan ha 3-5 faste lekekompiser som møtes eller går tur, men unngå leking og herjing. Trening sammen eller gå tur sammen er flott! Hvis han får hilse på noen han møter så blir det bare verre og verre.

Jeg har laget et kurs som ligger online, det kan du ta hjemme i din egen stue når det passer deg. Hører gjerne fra dere hvordan det har gått!

Mvh Kristin

[email protected] har respondert på dette innlegget.
Stolt instruktør hos NettHund! Se mine nettkurs her