Unghund?

Sitat

Hei. Har en 9mnd gammel tispe som tidligere opplevdes som veldig tillitsfull og som trivdes og fant ro i de fleste miljøer ute. Passering av andre hunder har også gått greit, selv om det har vært litt utfordrende at hun gjerne vil hilse på alle. Den siste tiden har hun derimot begynte å stresse veldig ute på de fleste steder, drar i båndet og peser, hopper ut og bjeffer mot andre hunder og til og med også iblant folk. Jeg opplever å miste helt kontakten med henne og sliter veldig med å hjelpe henne tilbake i bedre modus igjen. Vi klarer ikke finne noen sammenheng i endringen, såvidt vi kan se har hun ikke hatt noen dårlige opplevelser e.l som kan forklare det. Bjeffer også mye inne. Er dette atferd som kan forklares med unghund-perioden? Og evt hvordan burde vi forholde oss til dette? Ønsker ikke at turer ute skal fortsette å være slik.

Sitat

Det er ikke så uvanlig å se slike endringer i den alderen. Mye hormoner gjør at det blir kaos i både hode og kropp, økt stress i kroppen gir overreaksjoner (det gjør det jo for oss mennesker også).

Selv om det er sannsynlig at alderen har noe med atferden å gjøre,  ville jeg tatt tak i det,  for å unngå at 1. Det blir dårlige vaner 2. At hunden får dårlige assosiasjoner som vil gi hunden flere grunner til å utagere enn "bare alderen"

Jeg ville fokusert på selvtillitsbygging og stressredusering,  å holde såpass god avstand i passeringer at hunden ikke føler behov for å utagere (hver utagering øker sjansen for at problemet kan eskalere) og sett litt på siden til Netthund for gode passeringskurs 🙂

[email protected] har respondert på dette innlegget.
Stolt instruktør hos NettHund! Se mine nettkurs her