Bil-trening

Bil-trening for den redde hunden

Synes hunden din at bilturer er stressende og skummelt? Heldigvis er det mulig å trene hunden din til å ikke bare tolerere, men faktisk like bilturer. I denne bloggposten deler jeg noen effektive metoder for bil-trening, inkludert bruk av en spesiell lydfil med lyder, for å gjøre bilturer til en positiv opplevelse for hunden din.

 

Før du begynner, er det viktig å forstå hvorfor hunden din kanskje ikke liker bilturer. Er det lydene, bevegelsen, eller bare det ukjente miljøet? Ved å identifisere årsaken, kan du tilpasse treningen mer effektivt.

Trinn 1: Start bil-trening med lydene

Før dere faktisk setter dere i bilen, start med å venne hunden din til bil-lyder. Jeg har laget en times lang lydfil med realistiske bil-lyder. Start med å spille denne hjemme på et lavt volum mens hunden er avslappet og fornøyd. Gjerne gjør noe hunden setter pris på mens lyden spilles av i bakgrunn, eks. tygge på tyggebein, trene triks, kose eller leke. Øk gradvis volumet over flere dager eller uker, avhengig av hundens reaksjon. Dette vil hjelpe hunden å bli vant til lydene i et trygt miljø. Blir hunden redd, reduser volumet og ikke øk før hunden har hørt det volumet uten å reagere i 15-20 min.

Trinn 2: Korte og positive opplevelser i bilen

Når hunden din er komfortabel med lydfilen, er det på tide å introdusere den faktiske bilen. Start med korte økter der hunden bare hopper inn og ut av bilen. Bruk masse godbiter/lek når hunden hopper inn. Når dette går fint kan dere sitte sammen i bilen uten at den er i bevegelse. Igjen, bruk godbiter, leker og ros for å skape en positiv assosiasjon. Når dette går fint kan du variere hvor i bilen du setter deg og lukking av døren hvor hunden sitter. Neste steg er å starte bilen, for å så skru den av igjen. Så utvider du lengden bilen er skrudd på. 

Trinn 3: Bilen i bevegelse

Kjør et par meter til å starte med. Etter hvert som hunden blir mer komfortabel, kan du gradvis øke lengden på bilturene. Når du har kommet så langt at dere kan kjøre til spennende steder for hunden, så gjør det. Målet er at hunden skal assosiere biltur med at det skjer noe gøy der dere skal. Det kan være å utforske et nytt sted, løpe løs i en inngjerdet park, dra på dyrebutikken, osv. Det er også viktig å ta regelmessige pauser på lengre turer, slik at hunden kan strekke på beina og gå på do.

 

Husk: målet er at hunden ikke skal reagere. Hvis du gradvis øker vanskelighetsgraden til hunden får en negativ reaksjon, for å så avslutte treningen, kan du like gjerne la vær å trene. Pass på å avslutt treningen mens hunden er rolig. Det er bedre å gå for sakte enn for fort frem.

Lydfil for bil-trening

Å trene hunden din til å like bilturer kan være en lang og utfordrende prosess. Men gjør du det riktig fra start skal du bare trenge å gjøre dette 1 gang i hundens liv. Under finner du link til lydfilen med bil-lyder.

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?