Triksetrening med hunden: Bare for gøy?

I dag utforsker vi en morsom side av hundetrening som ofte overses – triksetrening. Av gjesteblogger og instruktør på NettHund: Carina Josefine.

 

Ofte blir triksetrening tenkt på som ‘bare for gøy’. Men det har faktisk en dypere verdi. Det handler om å bygge grunnleggende gode assosiasjoner til å jobbe sammen, følelsen av mestring, og fremfor alt – samarbeid. I triksetrening finner vi essensen av hundetrening: Glede og samarbeid.

 

Når du og din hund velger øvelser som er moro for dere begge, det er da magien skjer. Det er ikke alltid hverdagslydighetsøvelser som er de morsomste å trene på. Noen ganger er det mer spennende å eksperimentere med øvelser som bringer smil til både deg og din hund. Dette skaper positive assosiasjoner til trening, og forvandler ‘plikter’ til ren glede.

Triksetrening bygger mestringsfølelse og samarbeid

Mestringsfølelsen dere begge kan oppleve gjennom triksetrening er uvurderlig. Selv om dere kanskje ikke mestrer en perfekt ‘sitt’ eller ‘fri ved fot’ ennå, hvem bryr seg? I triksetrening bestemmer dere reglene. Det handler om å velge øvelser som føles oppnåelige og givende.

 

Gjennom moro og lek i triksetrening, styrkes kommunikasjonen og samarbeidet mellom deg og din hund. Det skaper et miljø hvor toveiskommunikasjonen blomstrer, og dere begge kan slappe av og nyte samspillet. Dette aspektet av hundetrening er sentralt i å bygge et sterkt og varig bånd mellom hund og eier.

 

Vil du kombinere triksetrening med noen nyttige øvelser som å rydde opp lekene sine eller slå av/på lysbryteren? Da kan triksekurset Servicehunden være noe for deg. Klikk her for å lese mer om det. 

Verdien av favorittøvelsene

Gjennom triksetrening vil dere oppdage hundens favorittøvelser. Disse øvelsene er uvurderlige og kan brukes til å motivere hunden under trening, som distraksjon i en vanskelig setting, eller for å gjenopplive energien i en treningssituasjon. Disse favorittøvelsene kan forvandle hver trening til en spennende opplevelse for hunden din.

 

Vil du lære hunden triks som også vil være morsomme å vise frem til venner og kjente? Da kan kurset Partytriks(klikk her) være noe for deg.

Positive bivirkninger av triksetrening

Hunder trenger mental stimulering, og triksetrening er en utmerket måte å gi dette på. Det reduserer stress, angst og kjedsomhet, samtidig som det øker livskvalitet og selvtillit. Triksetrening gir alltid nye utfordringer og muligheter for læring, tilpasset hundens nivå.

 

Triksetrening er ikke bare mentalt stimulerende, men også fysisk fordelaktig. Varierte øvelser gir god kroppskontroll og balanse, og involverer en rekke muskler som vanligvis ikke brukes i standard lydighetstrening. Disse øvelsene bygger styrke og koordinasjon, noe som er viktig for hundens langvarige helse.

Så, er det bare for gøy?

Triksetrening er ikke bare morsom underholdning, men en essensiell del av hundetrening som fremmer glede, samarbeid, og kommunikasjon. Husk, når det kommer til trening med hunden din, er glede og samarbeid nøkkelen til suksess!

 

Se Carina sine 5 triksekurs på nett her. Vi garanterer at du vil finne øvelser som faller i smak.

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Selge nettkurs? Ikke gjør disse 3 feilene

Når hundetrenere tar steget for å gå online og selge nettkurs, åpner det en verden av muligheter: nå nye kunder, generere passiv inntekt, og tilby fleksibilitet både for deg selv og deltakerne. Men med disse mulighetene kommer også en rekke utfordringer.

Les mer »

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?