hund som ligger i senga si, men har lyst til å gjøre noe annet

Er virkelig ro-trening løsningen på alt?

Gjennom årene har vi sett forskjellige trender i hundetrening. Fra fokus på streng lydighet til en vektlegging av fysisk og mental aktivisering. Nå ser vi en økende vekt på ro-trening. Men er dette virkelig en universell løsning?

 

Før vi dykker dypere inn, la oss definere ro-trening. For noen betyr det fysisk ro, som å bli liggende på et sted. For meg, og i denne bloggposten, handler det om å lære hunden å slappe av i ulike miljøer.

Finnes det andre løsninger?

Som en erfaren hundetrener, har jeg sett mange tilfeller hvor ro-trening ikke har vært svaret hunden trengte. Hvis hunden din sliter med å slappe av hjemme i hverdagslige situasjoner, kan det hende at løsningen ligger et annet sted.

 

Før vi hopper på ro-treningsvogna, er det viktig å vurdere hundens generelle velvære. Er alle hundens grunnleggende behov oppfylt? Er det fysisk og mental stimulering i balanse? Hvordan er hundens søvnkvalitet? Disse faktorene kan spille en stor rolle i hundens evne til å roe seg.

 

Ro-trening er ikke noe man bør hoppe rett inn i, spesielt ikke når hunden er på sitt mest oppspilte. Vi må være rettferdige og gi hundene våre en reell sjanse til å lykkes. Det handler om å velge riktige tidspunkter og situasjoner for denne typen trening.

Klar for å lære effektiv ro-trening?

Hos NettHund tror vi på en helhetlig tilnærming til hundetrening. For å dykke dypere inn i hvordan du kan trene ro med hunden din på en effektiv måte, uten å overse andre viktige aspekter av deres velvære, sjekk ut vår gratis e-bok om ro-trening [her]

Trening av ro er mer enn bare en «trend» – det er en vital ferdighet som enhver hund bør lære. Men husk, den skal være en del av en større helhet. Last ned vår gratis e-bok for å oppdage hvordan du kan bidra til en mer harmonisk og balansert hverdag for hunden din.

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?