Karianne og Storm gi labb

Mine 4 mest repeterte treningstips – Poteterapi

Karianne, som driver Poteterapi, er en av våre engasjerte instruktører på Netthund. Hun og hennes eurasier, Storm, er levende bevis på kraften i belønningsbaserte metoder. Sammen jobber de også som terapihund med fokus på barn. Karianne er lidenskapelig opptatt av å bygge sterke relasjoner mellom hund og eier. Jeg spurte Karianne hva som er hennes mest repeterte treningstips, her er svaret hennes:

Treningstips 1: Trygg tilknytning

En trygg tilknytning er viktig for læring. Jeg anbefaler å bygge en trygg relasjon, slik at hunden ser på deg som en sikker base og trygg havn. På den måten oppleves verden som litt mindre skummel, og hunden vil ha større tillit til både deg og de miljøene den utsettes for. Ingen lærer i en tilstand av utrygghet; utrygghet hemmer læring. Så ha det gøy med hunden din, la den mestre utfordringene du gir, og bruk belønningsbaserte metoder som fokuserer på mestring gjennom positiv forsterkning.

Treningstips 2: Kontakttrening

Jeg er en fan av FRIVILLIG kontakt. Det innebærer å positivt forsterke all frivillig kontakt hunden tilbyr. Dette blir en vane for hunden; å «sjekke inn» hos deg for støtte. Jeg anbefaler alle å trene inn en kontaktlyd. Denne kan brukes til så mye, og med en solid belønningshistorikk vil det bli en vane for hunden din å «sjekke inn» hos deg. Sladretrening er også en fin metode for gradvis å tilvenne hunden til ulike miljøer og individer, og kan brukes sammen med systematisk desensitivisering.

Treningstips 3: Medvirkning

Hvem vil vel ikke ha kontroll i sitt eget liv? Dette gjelder ikke bare for mennesker, men også for hunder. La hunden være turleder og velge hvor dere går, hva den vil lukte på, og hvor lenge. Her kommer kontaktlyden inn som en klok grense. Ta «godbittesten» og la hunden vise deg hva som er favorittgodbitene. Mange hunder foretrekker å jobbe for maten fremfor å spise fra en skål. Ved å bruke hundens daglige matrasjon til å la den søke etter mat, gir du hunden en jobb. Dette kan forebygge atferdsproblemer.

Treningstips 4: Forstå hunden din

Vet du hva din hund prøver å si til deg? Å lære seg hundens språk og signaler er også essensielt. Kunnskap om hvordan du kan lese og forstå både egen og andres hunder gjør det enklere å legge til rette for mestring. Manglende forståelse kan føre til misforståelser som går utover hunden og kan gi eieren mange grå hår. I foredraget mitt om hundens språk får du masse kunnskap om hvordan du bedre kan forstå hunder. Hundens språk er rikt!

En hund som bjeffer mot en annen hund

Har du fått med deg disse bloggpostene?

Vil du ta hundetreningen til et nytt nivå?